Esittely


Olen Johanna Hyyppä, koira-alan yrittäjä siikajoenkylältä. Koirat ovat olleet lähellä sydäntäni jo lapsuudesta saakka, mutta vuodesta 2001, hankittuani ensimmäisen dobermannini, olen tituleerannut itseäni tosiharrastajaksi. Koska vuosien varrella kiinnostus koiriin on vain lisääntynyt, päätin lähteä opiskelemaan eläintenhoitoa Kannuksen maaseutuopistoon. Opiskeluaikana innostuin kovasti koirien trimmaamisesta ja turkinhoidosta, joten päätin perustaa oman yrityksen tähän liittyen 2013. Olen aiemmalta ammatiltani vaatetusartenomi, ja alkuun yritykseni työnkuvaan kuului trimmausten lisäksi myös koirien vaatteiden tilausompelu. Trimmaustöiden lisääntyessä olen jättänyt ompelutyöt taka-alalle. Muutama vuosi sitten kuulin ensimmäistä kertaa Emmi-Pet -ultraääniharjasta, ajattelin että tässä voisi olla hyvä lisä trimmaajan työhön. Hakeuduin koulutukseen syksyllä 2016 suorittaen Emmi-Pet -sertifikaatti-koulutuksen, ja siitä lähtien myös hammaskivenpoistot ovat olleet osa työnkuvaani.

Perheeseeni kuuluu kaksi dobermannia Noita 8v. ja Velho 2v. sekä Hukka-kissa 12v. Lenkkeilyn lisäksi harrastamme koirien kanssa monipuolisesti palveluskoiralajeja: fh, metsäjälki, haku ja vetohiihto muutamia mainitakseni. Olen myös kasvattanut yhden Itäsiperianlaika-pentueen 2020, ex-mieheni kanssa.

Vuonna 2021 kiinnostuin eläinten luontaishoidoista. Energiahoitojen lisäksi haaveenani on päästä kouluttautumaan myös eläinrefleksologiksi.

Vuosien varrella olen ollut paljon mukana koirayhdistyksien toiminnassa, mm. koulutusohjaajana, hallituksen jäsenenä sekä kokeiden koetoimitsijana toimien.